Find vej: Forside » Artikler » Helt på plads – ny boligserie på DR1

Helt på plads – ny boligserie på DR1

Lagt på design24.dk den 03-02-2015 af webmaster

Rummer din bolig flere muligheder og skjulte kvadratmeter, end du selv kan se Ny boligserie hjælper familier med at pladsoptimere. Danskerne er verdensmestre i forbrug - vi køber, samler og gemmer. Og kvadratmeterne "skrumper" langsomt omkring os. Det kan stresse os, give os dårlig samvittighed, og så koster det tid og mange penge.

I DR1's nye boligprogramserie 'Helt på plads' er de to eksperter i pladsoptimering og design, Kenneth Malev og Kalle Thesbjerg, derfor klar til at hjælpe danskerne til et mere simpelt liv.
I fem programmer rykker de to eksperter ind hos en ny familie og udfordrer boligvaner og konventioner, inspirerer, opfinder, bygger, rydder op og skaber plads i det eller de rum, hvor det giver mest mening.

"Mange af os tænker kun i kvadratmetre, ikke kubikmetre, når vi indretter derhjemme. Men der er mange muligheder, når tankegangen først bliver sporet rigtigt ind. Så kan der lige pludselig blive plads til dine, mine og vores børn. Der er zoner til ro og zoner til vild leg. Plads til alle og plads til opbevaring - eller hvad man nu ønsker sig - i det selv samme hjem, som før virkede alt for småt," siger DRs livsstilsredaktør, Dorthe Thirstrup.

Familierne skal også selv i oprydningstøjet. En gang for alle skal de gøre op med deres rod. Med fantasifulde og effektive løsninger optimerer Kenneth og Kalle pladsen hos fem danske familier og vækker døde kvadratmeter til live.

Tættere på familien

I 'Helt på plads' kommenterer forskellige eksperter også på de boligtendenser, der er lige nu.
"Tendensen er jo nu, at vi ikke skal have så store boliger, som vi har haft før, fordi vi gerne vil være tættere på vores familie," siger Sune Bang kommunikationsekspert i programmet.

"Det, ikke at have mange ting, giver mening, fordi det er sejere end at ville have mange ting. Det, ikke at være afhængig af ting, er menneskeligt mere attraktivt end at være grådig", siger sociolog og forbrugeranalytiker, Eva Steensig.

Optimeringseksperterne

Kalle Thesbjerg designer og indretter alt i boliger fra ekstrem minimalisme over hyggekroge til børneværelser indrettet som klatreborge. Når Kalle designer og indretter private boliger er det med fokus på helheden og på balancen mellem det æstetiske og det funktionelle.

Han har både været dekoratør i Hongkong og kunstner i København med galleri i Vanløse. Han arbejder også sammen med både institutioner, biblioteker, hospitaler og børnehjem om at skabe eventyrlige og magiske rammer for børn, med plads til både leg, læring og fordybelse.

Kenneth Malev er oprindelig uddannet tømrer. I dag tegner og designer han fleksible rum og tænker kubikmeter frem for kvadratmeter. Møblerne skal være fleksible, mobile og kunne skifte funktion. Og boligen skal kunne udvikle sig i takt med familiens behov.

Kenneth har selv taget hele turen med sin familie, og er flyttet fra hus på 170 m2 til en 3-værelses lejlighed på 85 m2 for at give muligheder og økonomi til meget andet end at bo.
Kenneth Malev er ekspert i at få folk til at indrette sig på mindre plads. Hvad enten det er fordi, de reelt lever på for få kvadratmeter, eller fordi de ikke kan se mulighederne for bare rod, møbler og gamle indretningsvaner.