Find vej: Forside » Artikler » SpareXperimentet – nyt forbrugerprogram på DR1

SpareXperimentet – nyt forbrugerprogram på DR1

Lagt på design24.dk den 21-08-2014 af webmaster

Gennem seks programmer skal tre almindelige danske familier undersøge, hvor meget de kan spare i hverdagen, så de i stedet kan få råd til at realisere deres drømme. Hvad sker der, hvis vi beder tre helt almindelige familier om at lægge deres forbrugsvaner om i ni måneder Er det muligt for dem at spare tusindvis af kroner og dermed få råd til at opfylde deres største drømme Eller er vores forbrugsvaner så indgroede, at det er umuligt at lave om på dem Der er nogle af de spørgsmål som DR1 søger svar på i programserien ”SpareXperimentet”, der får premiere 26. august.

Spar i hverdagen og få råd til drømmen
Gennem seks programmer hjælper Christina Falkberg tre familier med at omlægge deres forbrugsmønstre. Målet er at spare så meget i hverdagen, at familierne hver især kan få råd til at opfylde deres vildeste drøm. Nogle ønsker sig en tur for hele familien til Grønland, andre et bryllup og de sidste et solcelleanlæg. Det er drømme, der koster mange tusind kroner. Spørgsmålet er om familierne med Christinas hjælp faktisk kan nå at spare så mange penge sammen på bare ni måneder

Tips og tricks til alle
For at hjælpe familierne på vej i deres spareeksperiment kommer Christina Falkberg med en række tips og tricks til at spare penge i hverdagen. Det ligger familierne frit for om de vil følge de gode råd eller ej. Og alle rådende kan bruges af seerne derhjemme, så de også får mulighed for at spare i hverdagen. Christina vender alle sten i jagten på penge, der kan spares, så både de deltagende familier og seerne får gode råd om alt fra indkøbslister og madplaner til kørebog og vaskevaner.

Christina har omlagt sit eget forbrug og deler dermed ud af sine egne erfaringer, når hun hjælper familierne. Christinas gode råd, tips og tricks bliver løbende suppleret af blandt andre økonomieksperter.

Supersize og butiksdesign
Sideløbende med de tre familiers eksperiment undersøger journalist Mark Stokholm, hvordan forbrugskulturen i vores samfund egentlig er skruet sammen og hvilke faktorer, der har indvirkning på hvad og hvor meget vi køber. I første program undersøger Mark supersize-fænomenet, der ikke kun handler om større pakker, men også om indpakning og større indkøbsvogne. Mark ser på alt det, der gør det svært for familierne at spare, nemlig de ting, der er designet til at lokke familierne – og alle os andre – til at bruge flere penge.

Kort sagt ser han bag om kulissen og viser os nogle af de ting, der er med til at påvirke vores valg selvom vi ikke er opmærksomme på det.

SpareXperimentet sendes på DR1 første gang den 26. august klokken 20.45.