Find vej: Forside » Artikler » Alle kan få brug for en skraber

Alle kan få brug for en skraber

Lagt på design24.dk den 08-01-2016 af webmaster


Citat Nikolaj KopernikusKålhoveder, gammel havregrød og våde kartoffelskræller brænder som bekendt ikke særligt godt. Faktisk bruger vi hvert år en masse ressourcer og unødvendig energi når vi bringer vores våde køkkenaffald til de store forbrændingsanstalter rundt om i landet. Det bliver til millioner og atter millioner af kilo og der skal bruges næsten ligeså meget brændsel til at få ild i affaldet.

Derfor opfordrer flere og flere kommuner nu deres borgere til hjemmekompostering og stiller beholdere og vejledning til rådighed. Nogle gange kan det imidlertid godt være lidt af en opgave at løse opgaven eller blot være den sidste der skal ud af døren, når resten af familien for længst er smuttet og har ladet resterne fra morgenmad og madpakkelavning ligge tilbage i vasken. Det var den gentagne situation, der til sidst fik skuespilleren Nikolaj Kopernikus til at kaste sig over at designe en ny og bedre løsning. Det blev til nogle få gram fleksibel plast i perfekt form, nogle huller og en sugekop fra den lokale dyrehandler.

"Jeg synes simpelthen ikke de løsninger der var på markedet gjorde opgaven ordentligt og tænkte det måtte jeg kunne gøre bedre" siger Kopernikus, der ellers har godt gang i karrieren som skuespiller og netop har overstået optagelserne til nok en ny omgang Klassefesten - den tredie i rækken.
"Det virkeligt fedt at se reaktionerne i markedet og jeg er mægtig glad over at se at min ide allerede nu kan fås i de fleste egne af landet. Det er virkeligt gået stærk, og det må jo betyder at alle kan få brug for en lille skraber fra tid til anden”.

Produktion og færdigudvikling har Teknologisk Institut og udviklingshuset Fabrikators i Lyngby bistået, sammen med en hjemlig plastproducent - således produktionen holdes i Danmark.
Så hvis du vil slippe for fedtede fingre, spare lidt på køkkenrullen eller have lidt hjælp til at dele dit affald op så hold udkig efter den smarte opsamler hos landets førende isenkræmmere og varehuse.

Vejl udsalg 39,95 kr/stk