Find vej: Forside » Artikler

Velkommen til vores store artikel database. Vi opdatere løbende med nye artikler & nyheder med alt om din bolig. Det vil snart blive muligt for vores brugere som har relevant indhold, at uploade nyheder & artikler til vores database.

Når støvsugningen bliver grov eller våd

Ny Nilfisk Multi II er udviklet til at håndtere opgaver både i boligen og udendørsNår gør-det-selv-folk gør rent i og omkring huset, er der mange opgaver, der kræver flere kræfter og større modstandskraft end en almindelig støvsuger. Den nye Nilfisk Multi II serie af våd- og tørstøvsugere sørger for, at det er nemt at rengøre bilen, campingvognen eller båden. Den kan støvsuge både jord og vand. Den kan fjerne bladene fra terrassen, tage sig af støvet fra elværktøjet, mens det bruges, eller pumpe luftmadrasser og små swimmingpools op.Konstant høj effektivitetMulti II fås i flere størrelser og designs. Våd- og tørstøvsugerne er udstyret med 1200 eller 1400 W-motorer, der leverer sugestyrke nok til at klare vand på gulvet, mudder i bryggerset, savsmuld på værkstedet, glasskår og meget andet. Maskinerne er meget nemme at betjene takket være deres brugervenlige paneler med store..

Djursland er kommet på kortet

Efter stor succes igennem de sidste år er det nu blevet Djurslands tur til at komme under Kortkartellets grafiske lup.Kortkartellet laver grafiske plakater af alverdens byer, områder, lande og kontinenter. Ifølge Kortkartellet har der i lang tid været stor efterspørgsel på de sociale medier efter en plakat over Djursland. Den kommer nu. Det er også følgerne på Facebook og Instagram der har bidraget med seværdigheder og bynavne til det endelige motiv. Man bliver hurtigt opslugt af de imponerende detaljer på kortet - samtidig går der lidt sport i at finde bynavne.Udsmykning med minderPå Djursland kan plakaten købes hos Photocare i Grenaa og Trine Fau i Ebeltoft. Udover Djurslandplakaten har de også nogle af de øvrige motiver fra Kortkartellet fx Ebeltoft, Jylland, Danmark og Verden. ”Vi håber at kortet med Djursland bliver godt modtaget. Plakaten er med til at synliggøre..

Førende trendforsker: Vi vil bo kreativt og personligt

Vi vil ikke bare have en designerbolig, men en bolig designet af os selv. Dyrkningen af det personlige og kreative kommer til udtryk i Do It Yourself (DIY) projekter, som særligt mange unge kaster sig over i forbindelse med re-styling af boligen. Og det er en tendens, der er kommet for at blive, mener en af landets førende trendforskere.MADE BY MEAlle med pengepungen i orden kan besøge et moderne møbelhus og en smart interiørbutik og købe de helt rigtige ting til boligen. Det er der heller ikke noget i vejen med, hvis målet vel at mærke er at få et pænt hjem, der ligner alle andres. Hvis du derimod vil skabe et personligt hjem, som ingen andres, må du have kreativiteten i spil. Og det behøver ikke være hverken dyrt eller svært at indrette sig kreativt og personligt. Det mener teamet bag en ny webshop, hvis formål er at inspirere og hjælpe kunderne med at designe unikt..

Prydgræsser

Prydgræsserne har i stort tal gjort deres indtog i vores haver i de senere år, og det med rette.De tilfører haven struktur året rundt, både når de smukke aks vejer i sommerbrisen, den lave efterårssol understreger deres pragtfulde høstfarver, og når rimfrosten drysser sine diamanter ud over dem – og kombinationsmulighederne med havens øvrige planter er uanede. Græsserne er det ideelle selskab for så forskellige planter som stauder og roser, sommerblomster og løgplanter, men de fungerer også selv i høj grad som blikfang i kraft af deres højde, form og farver.Der er græsser til alle voksesteder i haven, og Prydgræsser tager os med ud i naturen til forskellige landskabstyper rundt om i verden, hvor græsserne oprindeligt kommer fra, ligesom den gennemgår de enkelte sorter, vi kan anvende i haven, lige fra dem der foretrækker en tør placering i fuld sol, til dem der helst vil..

Køkkenets eget iskolde kildevand

Ny Qooler med op til 3 slags drikkeklart vand - med eller uden brusMed tryk på en knap kan man nu tappe iskoldt drikkevand – med og uden brus eller kalkfrit og blødt – direkte fra sin egen kilde i køkkenet. Nyheden hedder Qooler og er udviklet af den danske virksomhed Zego Tech i Greve.Dermed kan alle, der vil have oplevelsen af lækkert koldt drikkevand, spare de dyre køb af kildevand på plastflasker og besværet med pant. For Qooler køler og renser det almindelige drikkevand, som i forvejen er rigt på mineraler og smag, fordi det hentes op fra stadig dybere boringer.Daglig luksus til små pengeVandet er hele tiden drikkeklart og kan tappes direkte i glas, flasker og kander, fordi kølingen ned til 4,5 grader sker ved gennemstrømning. Her løber vandet i en rustfri stålspiral gennem en iskold metalblok. Der kan tilsættes brus i form af kulsyre, hvis det ønskes. Eller man kan..

Alle kan få brug for en skraber

Citat Nikolaj KopernikusKålhoveder, gammel havregrød og våde kartoffelskræller brænder som bekendt ikke særligt godt. Faktisk bruger vi hvert år en masse ressourcer og unødvendig energi når vi bringer vores våde køkkenaffald til de store forbrændingsanstalter rundt om i landet. Det bliver til millioner og atter millioner af kilo og der skal bruges næsten ligeså meget brændsel til at få ild i affaldet.Derfor opfordrer flere og flere kommuner nu deres borgere til hjemmekompostering og stiller beholdere og vejledning til rådighed. Nogle gange kan det imidlertid godt være lidt af en opgave at løse opgaven eller blot være den sidste der skal ud af døren, når resten af familien for længst er smuttet og har ladet resterne fra morgenmad og madpakkelavning ligge tilbage i vasken. Det var den gentagne situation, der til sidst fik skuespilleren Nikolaj Kopernikus til at kaste sig..

Jagten på den perfekte streg

Dansk Plakatkunst fejrer 3 års fødselsdag som pioner for det kulturbevarende arbejde med at opstøve sjældne gamle plakater og give dem nyt liv som genoptryk. Der er stor efterspørgsel på plakaterne, som med deres næsten nutidige grafiske udtryk passer perfekt til den moderne boligindretning.Det hele startede med én mands kærlighed til plakater og hans ønske om at dele sin plakatglæde med andre. Nikolaj Pors begyndte at samle på plakater i midten af 80’erne, da han var 20 år, og i alle årene har det været hans store drøm at dele sin begejstring for plakatperlerne med andre.Med Dansk Plakatkunst er Nikolajs drøm blevet til virkelighed. Han har opstøvet over 100 originale plakater fra 1900-tallet, der kun var tiltænkt et kort liv som reklameplakater på byens plankeværker og plakatsøjler, men som nu lever videre som kvalitets-genoptryk. Der har siden lanceringen for 3 år siden været en..

Så er der luget ud i fordyrende mellemled ? havedrømme til spotpris!

De lækre træprodukter fra tyske Karibu har nu fundet deres udvalgte importør i Danmark. Sønderjyske hus- og haveforhandler jmKIIL A/S har fået æren, og det betyder store besparelser for dig! Fordyrende mellemled er nemlig høvlet af, så du kan købe redskabsskure, havehuse, carporte samt indendørs og udendørs sauna til priser, der giver dine havedrømme vækstfremmere.Den nye importaftale betyder, ud over de markant lavere priser, at jmKIIL som den første i Danmark kan tilbyde grundmalede byg-selv-redskabsskure og -havehuse. Til en start lanceres trævarerne i de populære farver terra- og opalgrå, men planen er at udvide farveskalaen i takt med trends og efterspørgsel. Med de farvede grundelementer skal du blot samle skuret eller huset, og vupti har du et flot malet resultat! Både skur og hus kommer i byg-selv-dele, og der er gjort ekstra ud af de brugervenlige..

WallART by EICO bringer et pust af frisk luft og nye oplevelser ind i dit køkken

En eksklusiv designløsning til dit køkkenWallART by EICO bringer et pust af frisk luft og nye oplevelser ind i dit køkkenEn emhætte fylder synsmæssigt meget i køkkenet, og WallART giver dig mulighed for at emhætten kan fylde på den gode måde … Modellen er et dansk håndlavet designelement bestykket med en italiensk emhætte og motor. Løsningen kan tilpasses dine ønsker og din køkkenløsning.Godt design er en forudsætning for god stil.Emhætten kan være et designmodul, der bliver lagt mærke til i køkkenet, og som med en finish skaber en fantastisk kontrast til køkkenets farver. Du kan også vælge at lade kappen udtrykke kvalitet og balance ved at matche farverne i dine køkkenskabe eller den øvrige indretning.Ønskerne er individuelle, og netop derfor har Eico udviklet en emhætte, hvor specielle farver kan defineres ved bestilling og udføres uden merpris!”WallART er en eksklusiv..

Granittøsen fylder 100 år

Kai Nielsens skulptur Granittøsen har nu i 100 år stået i bar figur på Faaborg Museum. Skulpturen markerer et skift i billedhuggernes metode, da Kai Nielsen (1882-1924) simpelthen begyndte at hugge direkte i marmoret uden en originalmodel i fuld størrelse at kigge efter. Skulpturen blev nu opfattet som “blok”, som en form i sin egen ret, og måske er det det, der gør Granittøsen så dragende.Det blev da også Granittøsen, der kom til at pryde plakaten for en mindeudstilling for Kai Nielsen arrangeret af en gruppe unge billedhuggere i 1934 - på 10 årsdagen for hans alt for tidlige død. Mindeudstillingen indeholdt bl.a. en lang række af Kaj Nielsen bedste arbejder, der dengang endnu var i privat eje. Det var først og fremmest Pigen, der piller tæer, Pigen med de tykke ben, originalmodellen af den kendte buste af bokseren Dick Nelson med den knækkede tud, samt den bedårende og sjove..

Fyns største begivenhed, den 13.-16. august - Odense Blomsterfestival 2015

Årets Blomsterfestival bliver fyldt med kreativitet, finurligheder, leg og overraskelser.Kom og oplev kunst, kultur og underholdning – der er noget for hele familien og alle aldersgrupper.Få masser af inspiration, viden og overraskelser i blomsternes og Carl Nielsens verden.Odense Blomsterfestival, 13.-16. august 2015: En symfoni af blomster og oplevelserÅrets tema for Odense Blomsterfestival er 150 års-fødselaren Carl Nielsen og hans legesyge, kunstneriske univers. Over 200.000 festivalgæster får serveret en symfoni af både blomster og oplevelser i Odense City, der glæder sig til de mange gæster.Musik, poesi og aktiviteter for hele familien. Byens caféer, spisesteder og butiksliv i festivalhumør. Blomsterinteresserede gæster fra både hele Danmark og resten af verden. Smukke blomsterudstillinger skabt af fagfolk og elever fra Kold College – af blomster for mere end to millioner..

Kan du se forskel på et vindue i plast og i træ?

For år tilbage havde svaret formentlig været et rungende ja, men sådan er det ikke mere. Nu skal man efterhånden tæt på for at kunne se forskel på et plastvindue og et trævindue.Plast skræmmer stadig nogen- Når vi bliver ringet op af potentielle kunder, der ønsker at købe nye vinduer og snakken falder på plast, er der fortsat mange, der er skeptiske, fordi de kun kender til de ældre plastvinduer, der typisk er ret genkendelige på grund af deres brede profil, forklarer Arne Andersen fra Jydsk Vindueskompagni, der sælger danskproducerede vinduer og fortsætter - Skrækken for plast aftager dog som oftest, når kunderne kommer ind i udstillingen og ser de nyeste plastvinduer, for plastvinduer med den såkaldte nye nordiske profil ligner trævinduer næsten til forveksling.I dag er det derfor sjældent vinduets udseende, der ender med at afgøre valget, når det står mellem træ og..

Ny collage med gamle plakatperler

Få alle de smukke motiver og gode historier samlet på én plakat.Årets collageplakat fra Dansk Plakatkunst er designet af grafiker Bent Grønlund, der har skabt en smuk mosaik af vores plakatperler fra starten af 1900-tallet.Dansk Plakatkunst udgav en tilsvarende collage i 2014 designet af Line Krüger, og efterspørgslen har været stor. Derfor opfylder vi nu ønskerne om en ny collage med nogle vores nye og mest populære motiver.Begge collageplakater kan købes i webshoppen www.danskplakatkunst.dk og hos vores forhandlere: LebenCph i København, Plakatsamling.dk i Aarhus og iLVIG i Silkeborg.Pris: 895,- kr. inklusiv indramning i eksklusiv træramme efter eget valg.Dansk Plakatkunst relancerer de bedste danske plakater fra 1900-1965. Skønne motiver, der stadig har et moderne grafisk udtryk og et nutidigt stilrent design. Her er enestående og unikke værker fra dansk plakatkunsts..

Sadolin-BoligTex A/S er ny forhandler af Creative Collages

De individuelt designede tapet paneler fra Creative Collages er netop blevet en del af Sadolin-BoligTexs sortiment.Sadolin-BoligTex, der allerede har et bredt udvalg af tapeter og maling, har nu udvidet sortimentet med de nye Creative Collages, der især er en af de helt store trends, når det kommer til udsmykning af hjemmet. De nye Creative Collage 64 tapeter er individuelt designede tapet paneler, der både kan opsættes på alle former for vægge på arbejdspladsen samt i hjemmet. Det helt unikke er, at det ikke bare er et almindeligt tapet; de giver rummet et helt unikt design, som ikke findes andre steder. Unikt, individuelt og én af sin slagsEn af de unikke detaljer ved Creative Collage tapet panelerne er, at de kan overlappes for at skabe en stilet collage eller decoupage. Hvis det ønskes, er det også muligt at designe tapet panelet med et citat eller som en virksomhedsreklame...

Puds vinduerne hurtigere og smartere – uden striber

Ny Smart vinduesvasker fra Nilfisk giver perfekt rene vinduer og suger al væske op Nu kan vinduerne pudses på ingen tid – uden at efterlade striber eller dråber. Den nye Nilfisk Smart Vinduesvasker er batteridrevet, ligger ergonomisk godt i hånden og når helt ind i hjørnerne på selv lave vindueskarme.Metoden er enkel og effektiv. Man sprayer rengøringsmiddel på, og så gør Smarts mikrofiberklud rent helt i bund. Når vinduesvaskeren derpå trækkes fra top til bund, opsuges al snavset væske og opsamles i en beholder. Kan bruges overalt med et flot resultat Resultatet er perfekt rene vinduer uden striber og våde vindueskarme. Lithium-batteriet gør det nemt at bruge maskinen overalt, også til at rengøre andre glasflader, spejle og fliser. Smart vinduesvaskeren kører 25 minutter på en opladning og er med sin 28 cm brede skraber så hurtig, at arbejdet for det meste er klaret inden.Det..

Få kvalitet under fødderne med skandinaviske gulve

Kombinationen af høj kvalitet i godt design er kendetegnet ved mange skandinaviske produkter. Således får du både en slidstærk og smuk løsning, der holder i mange år, hvis du vælger skandinaviske trægulve. Kvalitetsgulve til det nordiske klimaSkandinavien har længe været kendt for topkvalitet i et enkelt design. Det kræver innovativ udvikling og teknologi at producere gulve med denne kvalitet.I den skandinaviske produktion af trægulve fokuseres på gulvets evne til at tilpasse sig og udholde de store temperaturudsving, som der er i Skandinavien.- Trægulve har tendens til at forandre sig på grund af den skiftende luftfugtighed samt temperatur, som vi oplever her i Norden, og derfor er det vigtigt med god kvalitet, der kan holde til det barske klima, siger produktchef John Jordal, XL-BYG.Forandringer i klimaet kan give sprækker imellem plankerne. Det er derfor vigtigt, at..

7eren fylder 60 år

7'eren runder et skarpt hjørne i år, det fejres med spændende jubilæumsmodeller af denne klassiker. Arne Jacobsens ikoniske stol 7'eren blev designet i år 1955, og har derfor i år 60 års jubilæum. Dette fejrer Fritz Hansen med lancering af to jubilæumsmodeller - den ene udgave i mørkeblå med bruneret ben og den anden udgave i lyserød med 24 karats guldbelagte ben. Begge udgaver kan købes hos brdr. friis møbler i hele 2015.De to jubilæumsudgaver emmer af kontraster både i materialer og farver. Dette udspringer af forestillingen om, at modsætninger tiltrækkes. På den måde står den lyserøde og den mørkeblå farve i kontrast til hinanden samtidig med, at de komplimenterer hinanden på en elegant og rolig måde. Farverne på de to udgaver er inspireret af Arne Jacobsens originale farvepalet fra 1968 og på trods af, at det er 47 år siden farvepaletten blev skabt, er stolene mere..

Få et kig ind i Frederik og Solveigs hus i Arvingerne

I DRs dramaserie "Arvingerne" er Frederik flyttet med sin familie i et Add a Room hus. Et tilsvarende mini-hus står i Ebeltoft som det eneste udstillingshus i Danmark. Her holdes Åbent Hus lørdag den 14. februar. Sammen med Add a Room og arkitekt Lars Frank Nielsen holder Destination Djursland ”Åbent Hus” lørdag den 14. februar kl. 12-15 i udstillingshuset Horisonten EXPO i Ebeltoft - lige ved siden af Glasmuseet.Udstillingshuset HORISONTEN EXPO er et Add a Room minihus efter konceptet ONE . Et enkelt og strøm-linet koncept som kan vokse og tilpasses efter behov. Funktionel, minimalistisk og bæredygtig er nøgleord for minihuset. Det er think smart, skandinavisk design og arkitektur efter princippet ’plug ’n’ play’.Åbent Hus arrangementet giver mulighed for at man kan få en snak med arkitekten om sine idéer, tanker eller planer om ny bolig, ekstra plads..

Helt på plads – ny boligserie på DR1

Rummer din bolig flere muligheder og skjulte kvadratmeter, end du selv kan se? Ny boligserie hjælper familier med at pladsoptimere. Danskerne er verdensmestre i forbrug - vi køber, samler og gemmer. Og kvadratmeterne "skrumper" langsomt omkring os. Det kan stresse os, give os dårlig samvittighed, og så koster det tid og mange penge.I DR1's nye boligprogramserie 'Helt på plads' er de to eksperter i pladsoptimering og design, Kenneth Malev og Kalle Thesbjerg, derfor klar til at hjælpe danskerne til et mere simpelt liv.I fem programmer rykker de to eksperter ind hos en ny familie og udfordrer boligvaner og konventioner, inspirerer, opfinder, bygger, rydder op og skaber plads i det eller de rum, hvor det giver mest mening."Mange af os tænker kun i kvadratmetre, ikke kubikmetre, når vi indretter derhjemme. Men der er mange muligheder, når tankegangen først bliver sporet..

Kobber er kult i designkøkkenet

Ny eksklusiv hvidevareserie fra Küppersbusch Kobber er tilbage i køkkenet, hvor det smukke materiale vinder frem. Det gælder dels praktiske arbejdsredskaber som køkkenvasken, kogegrej og udstyr til servering. Dels i selve indretningen med blandt andet lamper.Nu følger Küppersbusch op på denne trend med en ny hvidevareserie, hvor sort og hvid er kombineret med kobber. De røde nuancer med den varme glød bryder med det kølige stål, der ellers har præget køkkener i en årrække. Det tyske kvalitetsmærke Küppersbusch er kendt som hvidevarer for feinschmeckere. Når man ønsker noget ekstraordinært på design, funktionalitet omkring hygiejne – og ikke mindst den gastronomiske oplevelse.Nu sker der et spring på design med serien Copper Edition, der byder på et eksklusivt sortiment i både kobber/hvid og kobber/sort. Smukt og stærkt blikfangIsær det helt blanke kobber har været et populært..

Hvordan lagrer du dine vine?

Hvor finder du plads og hvor meget plads skal du bruge til din samling? Vinopbevaring som del af indretningenVinopbevaring er blevet et must-have element i indretningen af hjemmet, enten i form af reoler, vinkøleskabe eller mere permanente løsninger som kældre og vinrum. Men udover at være en af de seneste trends i hjemmets indretning, spiller måden du lagrer dine vine på naturligvis også en afgørende rolle for om du lykkes med at give vinen de bedste modningsbetingelser. Spiral Cellars giver dig her nogle retningslinjer om hvad du skal overveje, når du skal vælge din løsning til vinopbevaring.Modningsbetingelserne er vigtige!Husk på, at uanset hvilken opbevaring du vælger, er det vigtigt at have øje for hvilke modningsbetingelser du tilbyder din vin. Temperaturer bør ligge mellem ca 13-18 °, den relative luftfugtighed bør være omkring 60-80%, vinen bør beskyttes mod UV-lys og..

Uartigt mesterværk reddet fra glemslen

Dansk Plakatkunst har fundet og genoptrykt en sjælden og usædvanlig uartig filmplakat tegnet af plakatmesteren Sven Brasch i 1927. Dansk Plakatkunst har fundet og genoptrykt en af de allersidste originale filmplakater fra premieren på stumfilmen Broadways Store Nat i 1927.Plakaten er et stilsikkert men usædvanligt uartigt mesterværk af tegneren Sven Brasch, der regnes for en af vores ypperligste plakatkunstnere.Plakaten er ekstremt sjælden. Af det samlede oplag på 3-500 stk. findes kun enkelte eksemplarer bevaret i dag, formentlig kun 2-3 stykker. Det er Dansk Plakatkunsts egen rammemand Frank Schalck Christensen, der efter 15 års eftersøgning har fundet et eksemplar fra det originale oplag og udlånt den til affotografering og genoptryk – naturligvis med tilladelse fra Braschs efterkommere. ”Man kan godt sige, at den plakat er min store kærlighed. Jeg synes, plakaten er helt..

Den friske luft er møgbeskidt

Luften i danske hjem indeholder store mængder usynlige mikropartikler fra stearinlys, pollen, bilos, kæledyr og brændeovne. Teknologi, der er inspireret af vandfald og tordenvejr, kan rense luften i boligen – naturligt, billigt og lydløst. Katten tumler af sted efter solstråler på stuegulvet. Den nye sofa dufter stadig lidt kemisk ny. Efteråret er over os - vi tænder et stearinlys for hyggens skyld og samles om brændeovnens knitrende varme. Uden at vi bemærker det, fylder alle disse dagligdags aktiviteter indeluften med bittesmå partikler og usynligt skidt, som vi indånder når vi trækker vejret ned i lungerne. Når luften bliver for tung, åbner vi vinduerne og lufter ud. Men i mange tilfælde lufter vi faktisk også ind, fordi røg, bilos, pollen og forurenet luft strømmer ind ad vinduerne, mens den fugtige indeluft strømmer ud. Den friske luft er slet ikke så..

Stilsikre plakater på stål

Steelposters er en helt ny generation af plakater lanceret af Dansk Plakatkunst.Plakaterne er trykt direkte på stål med synlige kanter, hvilket giver en stærkt og mere råt og moderne look. En serie af plakater fra nogle af de bedste danske plakatkunstnere kan nu købes i et helt nyt design. Plakaterne er trykt direkte på stål med synlige kanter, hvilket giver en stærkt og mere råt og moderne look. De blanke flader passer godt til både varme og kølige farver, og potentialet i plakater på stål er stort, da de appellerer til såvel moderne som klassiske boliger. Hvad enten de nye plakater skal hænge i et klassisk lyst miljø eller et mere maskulint Newyorker-univers, vil de sætte deres unikke præg. Plakaterne står godt til de trends, der breder sig i vores valg af materialer i boligen og passer perfekt til moderne boligindretning – også i køkkener og på..

Frisk køkken og bad op på en weekend

Giv dit hjem et helt personligt udtryk med vådrumspaneler, der til forveksling ligner moderne fliser. Vådrumspaneler fås i et væld af farver og designs, og er meget nemmere at montere end fliser. Fibo-Trespo paneler forener det praktiske og æstetiske Trænger køkken eller bad til et frisk pust og en æstetisk fornyelse, kan monteringsvenlige vådrumspaneler og Kitchen Boards fra Fibo-Trespo med fordel anvendes. Fibo-Trespo paneler har de samme egenskaber som keramiske fliser, hvis overflade tåler både direkte vandsprøjt og store temperatursvingninger. Panelerne kan monteres direkte på lægter eller på eksisterende skruefaste vægge, som gør arbejdet med klinker og fliser overflødigt. Det praktiske og æstetiske forenes i dette nordiske kvalitetsprodukt, som ikke kræver særlig vedligeholdelse.Friske rammer øger familiens trivselBadeværelset er rum for personlige pleje og velvære. Her..

Forskøn husets facade med en ny hoveddør og få samtidig et mere sikkert hjem

Massive yderdøre fra SWEDOOR øger beskyttelsen mod indbrud og samtidig giver det store udvalg af designs mulighed for at skabe en indgang med et helt personligt udtryk. Skab et personligt og sikkert indgangsparti - Husets indgangsparti giver et førstehåndsindtryk af vores personlige hjem og stil. Da SWEDOORs produktprogram indenfor facadedøre byder på et stort udvalg af løsninger og designmæssige muligheder, som gør, at man kan skabe en indgang, som afspejler den enkelte families behov og ønsker, er vore kunder meget glade for deres produkter. Det er samtidig vigtig at huske på, at det betaler sig at vælge kvalitet, når man er på jagt efter en ny yderdør, for døren skal normalt holde i mange år. SWEDOORs døre har både en høj kvalitet og en meget lang levetid, samtidig biddrager de til energimæssige besparelser og øger sikkerheden i hjemmet, udtaler Produktchef Bo James Andersen,..

SpareXperimentet – nyt forbrugerprogram på DR1

Gennem seks programmer skal tre almindelige danske familier undersøge, hvor meget de kan spare i hverdagen, så de i stedet kan få råd til at realisere deres drømme. Hvad sker der, hvis vi beder tre helt almindelige familier om at lægge deres forbrugsvaner om i ni måneder? Er det muligt for dem at spare tusindvis af kroner og dermed få råd til at opfylde deres største drømme? Eller er vores forbrugsvaner så indgroede, at det er umuligt at lave om på dem? Der er nogle af de spørgsmål som DR1 søger svar på i programserien ”SpareXperimentet”, der får premiere 26. august.Spar i hverdagen og få råd til drømmenGennem seks programmer hjælper Christina Falkberg tre familier med at omlægge deres forbrugsmønstre. Målet er at spare så meget i hverdagen, at familierne hver især kan få råd til at opfylde deres vildeste drøm. Nogle ønsker sig en tur for hele familien til Grønland, andre et..

Møbeldesigner Jesper Holm går også i køkkenet

Jesper Holm er møbeldesign og snedkeri i ét og samme firma. De er kendt for evnen til at forenkle traditionelle designs og producere dem som moderne håndværk, hvilket ses i katalogets stilsikkerhed og kvalitet. Fra primært at have produceret møblement til stuen, entreen og kontorlokalet, er de nu gået skridtet videre og tilbyder designerkøkkener, som tilpasses det enkelte hjems arkitektur. Når traditionelt design og moderne håndværk mødesJesper Holm er en dansk møbeldesigner og møbelsnedker, som siden 1992 har designet og produceret eksklusive møbler til den kvalitetsbevidste kunde. Siden begyndelsen har Jesper Holm arbejdet ud fra en filosofi om, at det ikke handler om at opfinde den dybe tallerken og skabe nytænkende designs. Hans designs går derimod ud på at forenkle traditionelle modeller og få dem til at matche nutidens indretningsmæssige opgaver.Inspirationen kommer fra..

Find inspiration til personlig og håndlavet indretning

I hjemmet skaber vi rammerne for hverdagen. Den store interesse for boligindretning afspejler vores ønske om at give hjemmet et personligt udtryk, der på én gang opfylder praktiske formål og samtidig repræsenterer vores livsstil og værdier - en tendens, som Jesper Holm oplever i danskernes store interesse for sine håndlavede møbler. I hans katalog finder du inspiration til din indretning. Møbeldesigner og snedker i samme firmaJesper Holm har siden 1992 designet, fremstillet og solgt designermøbler til danskerne fra sit snedkeri syd for København. I dag har hans udvalg vokset sig til et omfattende online katalog, som byder på håndlavede kvalitetsmøbler til funktioner i alle hjemmets rum.Hos Jesper Holm forgår design og produktion samme sted. Det betyder, at vejen fra ide til udførelse er meget kort, hvilket fritager ham for at tage hensyn til kommercielle interesser og..

Nyt elegant tagvindue i fransk stil

Saxo Import har lanceret et nyt isoleret fransk tagvindue i massivt støbejern, med ultra-slanke, elegante profiler og isoleret i både glas og ramme. Louvre, Det Franske Tagvindue, passer til skifer, tegl og zink og kan leveres i 9 forskellige standardstørrelser eller fremstilles på special mål.. Der leveres foldegardiner, mørklægningsgardiner, fjernbetjent el-åbning, regncensor mv. som tilbehør Louvre tagvinduet er lidt dyrere end de traditionelle tagvinduer, men passer godt til eksklusivt byggeri i tidløs design.

Nyt pragtværk om Haven i Hune

- baseret på billeder af den internationalt kendte danske fotograf, Bent Rej, og med tekst af blandt andre dansk films diva og rosenelsker, Ghita Nørby. I et forblæst landskab, formet af istid og sandflugt, ligger en paradisisk have. Skabt på trods som en unik bedrift, hvor samspillet mellem æstetik og fantasiens overdrev blev et eventyr. Eventyr om haverne der fik huse, og husene som fik haver. Alt sammen i en symbiose mellem blomstermaleren Anne Just og arkitekten Claus Bonderup. Hun æltede et farverigt landskab – han formede helhedens ramme. Resultatet er Haven i Hune. I disse dage udkommer et værk, Anne Just’s Have – The Garden at Hune – hvor den internationale, danske fotograf, Bent Rej, gennem billeder beskriver denne usædvanlige have tæt ved badebyen Blokhus i Nordjylland. Gennem hele 2013 har han gennem sit objektiv fanget planternes udvikling og de skiftende..

Plankeborde danner hygge omkring middagen

Vores kultur bliver hele tiden inspireret af andre kulturer. Tag f.eks. det italienske køkken med olivenolie, basilikum og friske råvarer. Men det er ikke kun maden, vi lader os inspirere af, men også stemningen. Det leder os tilbage til vores originale traditioner, hvor plankeborde skabte en hyggelig stemning og nærvær. Ask-Design værdsætter de værdier plankebordet har og laver derfor traditionel Vi lader os hele tiden inspirere af andre kulturer. Når det kommer til mad har det Italienske, spanske og franske køkken en særlig plads i manges hjerter. Men selvom god mad er en nydelse i sig selv, er det lige så meget stemningen omkring måltidet, der er vigtig for os. God mad skal deles, og det gør man bedst omkring et stort spisebord.Plankebordet er ideelt pga. af dets store størrelse, men også grundet den atmosfære, der følger med. De gode materialer og smukke..

Nyd den levende ild udendørs med smukt grill- og bålsted

Lotus Outdoor pejsen er en stilfuld fortolkning af bålstedet Nu bliver aftener i haven og på terrassen lunere og længere. Outdoor, som er den første udendørs pejs fra Lotus, har både et spændende design og klare praktiske fordele som grill- og bålsted. – Designstilen minder med sin høje, trekantede form om en skulptur. Og pejsen er af Corten stål, hvor overfladen får en rustik patina, fortæller Lars Knudsen fra Lotus. Den fynske virksomhed, der i 2014 kan fejre 35 års jubilæum, eksporterer i dag til lande over det meste af Europa. – Den patinerede overflade giver et råt look og en flot indramning af flammerne, når man nyder en lang aften med alle fordelene ved Outdoor.Grill, bål og terrassevarmerMan kan starte med at grille saftigt kød over trækul på den 5 mm tykke rustfri stålrist, der har aftageligt håndtag, så det ikke bliver varmt. Bagefter lægger man..

Forårsklar terrasse med vedligeholdelsesfrie havemøbler

Det er nu, haven skal klargøres til de mange solrige dage og lune sommeraftener, der venter lige om hjørnet. Komfortable havemøbler i vedligeholdelsesfrie materialer kan forvandle enhver terrasse til en oase, der ikke skal plejes, men blot nydes. Nyd livet i stedet for at pleje havemøblerNår man slænger sig i en dejlig havestol, skal den helst være i god stand. Ellers vil mange sidde og tænke på, at man egentlig burde slibe den ned eller give den en omgang træbeskyttelse. Ifølge Bolius, Boligejernes Videncenter, skal havemøbler i træ gerne rengøres og plejes to gange om året for at mindske risikoen for skader fra fugt og temperaturudsving. Der er således både tid og penge at spare ved at vælge andre materialer end træ. Med vedligeholdelsesfrie materialer behøver man ikke bekymre sig om pleje og beskyttelse af møblerne. Man kan i stedet med god samvittighed læne sig tilbage og..

Udsigt til blues

Blå himmel i alle nuancer kan leveres direkte til dit vindue. Faber har nemlig besluttet sig for, at foråret er blåt. Kan foråret være blåt? Svaret er ja, hvis du spørger chefdesigner i Faber Christina Widholm:”Den blå farve kan næsten alt. Den kan møde alle uanset alder og stil. Dens signal kan være råt og funky, klassisk marineblå eller elegant kongeblå og meget mere. Blå har så meget stemning og derfor har alle sin yndlingsblå,” fortæller hun. Evigt moderne Blå har altid været en af Skandinavernes foretrukne farver, både i indretning og interiør. I perioder har andre farver domineret, men blå har aldrig været umoderne. ”De kølige blå nuancer passer rigtig godt til det skandinaviske temperament – og indretning. Vi har ofte en lidt rå stil med lyse træmøbler og bare trægulve og her kan blå nuancer skabe dybde eller kølighed alt efter, hvad der er behov for, ” forklarer..

Antallet af indbrud stiger med 30 procent lige nu - sådan sikrer du dit hjem

Landets indbrudstyve er i gang med årets travleste tid. Antallet af indbrud stiger voldsomt i årets sidste kvartal, hvor gennemsnitligt 144 danskere per dag bliver udsat for indbrud i deres private hjem. – Derfor er det særlig vigtigt lige nu, at man tænker over, hvordan man kan sikre sit hjem mod ubudne gæster, siger Mads Risgaard Knudsen, konsulent i Sikringsgruppen i TEKNIQ Installatørernes Organisation. Sidste år blev der begået 33 procent flere indbrud i årets sidste kvartal sammenlignet med gennemsnitstallet i årets tre foregående kvartaler. Det er helt i tråd med tidligere år, og alt tyder på, at tyvene er lige så aktive igen i år. – Antallet af indbrud i 2013 ligger på samme høje niveau som tidligere år. Der er begået cirka 28.400 indbrud i årets tre første kvartaler, og selvom det er cirka 1.500 færre end året før, er der ingen grund til at tro, at tyvene går på..

Texas præsenterer multimaskine til renholdelse

Udviklingsafdelingen hos Texas i Odense har udviklet Combi 800, som er en alsidig og kraftfuld multimaskine, der giver mulighed for at få en fejemaskine, sneskraber og sneslynge i én og samme maskine.Med Combi 800 tilbyder Texas en fornuftig økonomisk løsning til den private og den professionelle bruger, som ønsker en multifunktionel maskine. Combi 800 er udviklet med en kvik-kobling, som gør det muligt at af- og tilkoble redskaberne på mindre end 10 sekunder og helt uden brug af værktøj, herved opnås høj fleksibilitet i brugen af maskinen. Texas tilbyder tre redskaber til Combi 800 ? en 80 cm fejekost, sneskraber og en sneslynge. Sidstnævnte er, med en arbejdsbredde på 61 cm og et stærkt to-trins centrifugesystem, ideel til rydning af store mængder sne. Der arbejdes i øjeblikket på 3-4 nye redskaber til Combi 800 indenfor græs, jord og renholdelse, som forventes lanceret i..

Nyt dansk design løfter pejsens tilbehør op på væggen

Designfirmaet VE2 har formgivet det unikke pejsesæt EdgeNår man har pejs eller brændeovn, står tilbehør som ildrager, skovl og kost ofte på gulvet. Nu løfter pejsesættet Edge fra TermaTech disse ting op på væggen med et nyt design, som er dekorativt og let.? Designfirmaet VE2 fra Aarhus har skabt en elegant løsning, der samtidig er enkel at bruge i hverdagen, fordi tilbehøret har magnetophæng, fortæller Søren Toft fra TermaTech.Det nye pejsesæt er fremstillet i pulverlakeret stål og fås i versionerne Edge 1 med ildrager og Edge 3, der også har skovl og kost med bløde hår.Brændebox til gulv eller vægEn ny brændebox, der også kan hænge på væggen ? både vandret og lodret ? er endnu en mulighed for at give området omkring pejsen eller brændeovnen et løft.? Nu kan man løse et andet praktisk problem på en stilfuld måde, siger Søren Toft.? Boxen har en flot finish og fås med 1 eller 3 fag. Den..

Få nyt køkken via MMS

Det lyder som en fiction fra en fjern fremtid, men ikke desto mindre er det, hvad en ny spiller på det danske køkkenmarked tilbyder.Pris og bekvemmelighed i højsæde.kitchn.dk har trods sin nye entre på køkkenmarkedet stolte rødder og traditioner fra midtjyske køkkenfabrikker. Produkterne og udbuddet er derfor bredt favnende med både moderne og klassiske design. Alt i høj kvalitet med lang og god garanti. Det nye retter sig derfor mod måden, som produkterne sælges ? nemlig direkte fra fabrik over netsalg til slutbrugerne. Utroligt effektivt og omkostningsbesparende for kunden. Nu vil det jo nok være en tilsnigelse at postulere, at nethandel er banebrydende nyt. Men kitchn.dk har formået at løfte nethandel op til næste niveau. Uafhængig af tid og sted kan man som kunde tage et billede med sin smartphone og sende det til 1231 med teksten ?tegning?. Herefter modtager man senest næste..

Virksomhederne bør satse på specieldesignede produkter

Jesper Holm, som er stifter og ejer af Jesper Holm Copenhagen A/S, designer og skaber specialdesignede møbler, og er ikke i tvivl om, at tiden er moden til at satse på de specialdesignede produkter. Jesper Holm oplever en markant efterspørgsel efter specieldesignede møbler, som er skabt til folks unikke boligindretningsbehov. Finanskrisen har ikke haft den negative effekt, som man kunne forvente, når det kommer til efterspørgsel efter dyre og kvalitetsbetonede løsninger. Der har været meget fokus på, at danskerne elsker at handle discount, og d. 18. juli 2013 kom det frem, at hele 35 procent af alle dagligvarer bliver købt som discountvarer. Ifølge Jesper Holm følger danskerne ikke denne tendens, når det kommer til møbler. Jesper Holm påpeger ?Folk gider ikke ?design ikoner?, det er jo bare industri produkter lavet i Kina eller andetsteds, og har kun profit for øje. Kunderne vil have..

Nye plakatperler til boligen

Sommerens nyhed fra plakatverdenen er, at Dansk Plakatkunst har fundet 12 smukke og gamle motiver, som nu relanceres. Dermed nærmer udvalget af ældre danske plakatperler sig de 100. De fremfundne motiver er alle fra plakatkunstens storhedstid i årene 1900-1965 og har på trods af deres alder et overraskende stilrent design og et nutidigt grafisk udtryk, som går til nutidens moderne og mere enkle boligindretning. Bag de 12 værker finder man plakattegnere som Sven Henriksen, Henrik Hansen, Arne Ungermann og plakatmesteren Sven Brasch. Netop Brasch har tegnet disse to smukke plakater, Tre Piger i Monte Carlo fra 1927 og Sensationspigen fra 1926, der begge gør brug af få farver og har den røde farve som et detaljeret blikfang. Plakatelsker og ekspert Nikolaj Pors fremhæver motivernes rene grafiske linjer, som bringer en helt eminent ro til væggen. ?At plakaterne samtidig er visuelle..

Indbydelse til presserundvisning til Den store Havefest på Sofiero

Kom til presserundvisningen, Torsdag d. 22. august kl 11:00I møder projektleder Marie Calvén Kull og local manager Annika Malmgren, som fortæller om det omfattende program på årets Havefest. I møder også designere og trendsættere, som er i fuld gang med at skabe idéhaver og voksende inspirationsområder i den smukke park. Vi byder også på drikkevarer og lidt let til ganen. Vi beder om tilmelding til annika.malmgren@helsingborg.se senest den 20/8.Have og fest på SofieroEt unikt, voksende haverum for viden, havetips og rådgivning. Sveriges havegiganter byder ind til bords. Avlerglæde til asfaltfolket. Skånsk vindyrkning med tilhørende vinbar. Et blomstersmykket slot. En installation med havens tag - en hel træallé. Det seneste nye inden for haveplanter - næste års sortiment. En persisk måtte ? lavet helt af roser. Dette er bare nogle af de nyheder, du kan glæde dig til i dette års udgave..

Nye emfang lyser op på køkkenhimlen

Metz serien giver nye indbygningsmuligheder og lancerer et unikt design med stjernebillederNu udvider Thermex sin serie af Metz emfang med modellerne Mini, Medio og Maxi Sky. Der er lagt vægt på et stilfuldt design og en lang række valgmuligheder ? så emfanget kan indbygges i flere typer af overskabe og køkkennicher eller placeres i loftet.Elegant design med frit udsynStadig flere ønsker at have helt frit udsyn, når der skal laves mad ? og vælger derfor et emfang, der har både lys og sugestyrke til at blive placeret i loftet.? Her er Maxi og den nye Maxi Sky en elegant og praktisk løsning, som kan monteres med skjult rørføring ? uanset om der er loft eller etageadskillelse over køkkenet, fortæller Direktør Christian Klitgaard fra Thermex Scandinavia.Smuk i loftet med dekorativ stjernehimmelAlle modeller i Metz-serien har kantsug, og mulighed for ekstern motor, tilstopningsfrit..

Ny sæson af Danmarks skønneste hjem

Bliver det den store arkitekttegnede villa i Midtjylland, kollegieværelset på Fyn, slottet ved Limfjorden eller et helt andet hjem, der skal kåres som Danmarks skønneste?Pyramidehus eller villa med havudsigt. Design eller loppefund. Hyggeligt eller mondænt. Hvad gør et hjem skønt? Og hvor ligger Danmarks skønneste? Det skal dommerne Eva Harlou, Jannik Martensen-Larsen og Niels Erik Folmann sammen med seere finde ud af, når DR1 atter sætter jagten ind på at finde Danmarks skønneste hjem.Boliger fra hele landetHver uge rejser dommerne til en ny egn af landet, hvor tre personlige, originale og inspirerende hjem dyster om deres gunst ? og en plads videre mod finalen. Seerne kommer i løbet af programmerne indenfor i 27 skønne og vidt forskellige hjem. I hver af de ni egne, dommerne besøger, udvælger de ét hjem, der skal gå videre, og til slut udvælger de tre hjem til finalen. Her er det..

Ivarplank giver flere fridage

Sommeren er stadig lang endnu, og der er god tid til gør-det-selv-projekterne. Med Ivarplank går byggeriet let - plankerne er lette at montere, og herefter passer de sig selv. Til alle, der holder af et sundt, smukt og vedligeholdelsesfrit hus, er fibercementplader en oplagt løsning. Ivarplank, der sættes på husets facader, splintrer og sprækker ikke, som almindeligt træ vil have tendens til at gøre, og plankerne påvirkes ikke af det danske vejr, der konstant skifter mellem varme og kulde, regn og tørt vejr. Fibercementen i plankerne gør, at boligejere ikke skal frygte det ustabile danske vejr, og kan slappe af med god samvittighed hele året. Fibercement gør underværkerDanskerne stiller stadig højere krav til kvalitet, miljø og sikkerhed. Ivarsson, der står bag Ivarplank, har i 30 år forhandlet innovative, miljøvenlige kvalitetsprodukter, der lever op til de høje standarder, og her..

Hollandsk design-duo skaber unikke toiletsæder for Pressalit Seats

I samarbejde med det hollandske designerpar Scholten & Baijings har Pressalit Seats udviklet en design kollektion, Colour Blend, der med en unik kombination af formfuldendt minimalisme, fusionerende mønster og kvalitetsfuld funktionalisme sætter nye standarder for badeværelsesdesign.Udgangspunktet for samarbejdet mellem Pressalit Seats og designerparret Scholten & Baijings er et ønske om at bringe Pressalit Seats? designhistorie ind i fremtiden. Pressalit Seats er aner-kendt for at bringe den personlige indretning ud på badeværelset ved at lade toiletsædet fungere som styling-element. Nu skal konceptet styrkes med et stilrent, hypermoderne og globalt look:?Vi har altid været kendt for at levere god og bæredygtig kvalitet i et stilrent design, og den markedsposition ønskede vi at sikre ved at indgå et samarbejde med Scholten & Baijings. Vi havde store forventninger til de unge designere,..

Dansk design inspireret af undergrunden

Himmel og jord mødes i dit vindue, når Faber sender deres nye kollektion Krystalklar udsigt, på markedet. Krystaller, sten, sand og kridt er temaet for den nye kollektion. Det er tekstildesigner Ann-Lie Gram, som står bag designet. Hun har valgt at lade sig inspirere af den skønhed som gemmer sig i den nordiske undergrund. ?Naturen og dens materialer spiller traditionelt en stor rolle i skandinavisk design og derfor faldt vi for Ann-Lie Grams mønstre. Det er nytænkning og så passer de godt ind i de skandinaviske hjem. Vi kan godt lide at tage naturen med os indenfor ? tænk bare på hvor mange af os, der bor med trægulve og træmøbler,? siger designchef hos Faber Christina Widholm.Det har været en stor udfordring af gengive de smukke krystaller og det sanselige kridt til tekstil. ?Vi har arbejdet meget med mønstret, men lige så meget med selve strukturen i tekstilet. At gengive kridt og..

Faux kunstige silkeblomster og planter en stigende trend i hjemmet

I de sidste 4-5 år, er udviklingen af kunstige blomster og planter sprunget til nye niveauer af kreativitet. Meget bedre og innovative fremstillingsprocesser har tilføjede nye dimensioner til, hvad forbrugerne nu kan købe. Faktisk er betegnelsen "silkeblomster? brugt meget mindre i dag på grund af de forskellige typer af materialer, der anvendes i opførelse af en plante eller blomst. Opmærksomheden på detaljerne er alvorligt ansat, således at stilke, blade og blomster praler af et botanisk korrekt design.Designprocessen omfatter nu undersøgelser af levende planter og blomster, deres struktur, farve og hånd føler og bemærker de mange indviklede detaljer af stilkene, blade, støvdragere og blomsterbægeret. Nogle faux plante designs for eksempel orkidé, har behåret stængler og kaktus har en mat kalkholdig overflade, nogle PU stammer på kunstige træer har bevidst huller ogmarkeringer af..

Nye tapeter med papirklip og eventyr til væggene

Send fantasien på luftfart og få lidt af eventyret hjem med Juvitas nye kollektion af håndtegnede H.C. Andersen-tapeter, designet af Louise Holmegaard Rosendahl og Charlotte Hoff. Inspirationen er hentet i digterens unikke papirsklip ? en overset og smuk del af eventyret om H.C. Andersen.Der er en sjælden sirlighed over H.C. Andersen papirsklip, som han med saks og præcision klippede gennem størsteparten af sit liv. Små fine kunstværker fulde af fortællinger. Og det er blandt andet i dem, at designerne bag Juvitas nye serie tapeter; What a Fairy Tale, er gået på opdagelse i, da de skulle finde inspiration til den nye kollektion.?Papirklippene har været fuldstændigt fascinerende at lære at kende. De er meget præcise, og det må have taget H.C. Andersen uendeligt meget tid at udføre. Klippene figurerer ofte i de eventyrbøger, han komponerede med historier og klip til sine venners børn , og..

Gazellevinderen WhiteAway.com A/S i ny stor satsning

WhiteAway.com A/S har i længere tid haft stor succes med at sælge billige hårde hvidevarer på nettet - så stor succes, at de fik Gazelleprisen i 2011. Nu udvider internetbutikken sortimentet og er klar med et bredt sortiment af havemøbler.WhiteAway.com har netop lanceret et større udvalg af varer til hus og have. Udvidelsen sker på baggrund af en solid succes med hårde hvidevarer. Virksomheden fik blandt andet Gazelleprisen i 2011 og kunne præsentere en vækst på hele 1834 pct. de sidste fire år. Så der har været god fremgang og derfor mod på at udvide sortimentet.Nyt område, hvor der kan gøres en forskelSelvom WhiteAway.com dominerer markedet for billige hårde hvidevarer, er det stadig en vare, som bliver handlet forholdsvist sjældent af den enkelte dansker. Vi køber i gennemsnit et stk. hårde hvidevarer for hvert 2,5 år. WhiteAway.com A/S har på den baggrund identificeret et nyt..