Find vej: Forside » Artikler » Prydgræsser

Prydgræsser

Lagt på design24.dk den 06-02-2016 af webmaster


Prydgræsserne har i stort tal gjort deres indtog i vores haver i de senere år, og det med rette.De tilfører haven struktur året rundt, både når de smukke aks vejer i sommerbrisen, den lave efterårssol understreger deres pragtfulde høstfarver, og når rimfrosten drysser sine diamanter ud over dem – og kombinationsmulighederne med havens øvrige planter er uanede.
Græsserne er det ideelle selskab for så forskellige planter som stauder og roser, sommerblomster og løgplanter, men de fungerer også selv i høj grad som blikfang i kraft af deres højde, form og farver.

Der er græsser til alle voksesteder i haven, og Prydgræsser tager os med ud i naturen til forskellige landskabstyper rundt om i verden, hvor græsserne oprindeligt kommer fra, ligesom den gennemgår de enkelte sorter, vi kan anvende i haven, lige fra dem der foretrækker en tør placering i fuld sol, til dem der helst vil have våde fødder i kanten af havedammen eller måske nyde skyggen under store træer. Samtidig viser den græsserne og den rolle, de spiller i haven i løbet af de fire årstider.

Bogen giver tips om pleje, formering og design, om anvendelse af græsser som afskærmning, bunddække, i krukker og meget andet, og den præsenterer samtidig nogle af de store fortalere for prydgræsser og pionerer på området. Igennem hele bogen illustreres teksten med smukke, farverige billeder af natur og havedesign, som giver yderligere inspiration og lyst til straks at gå i haven eller ud på terrassen og planlægge, hvordan man selv kan tilføje nogle af disse dekorative elementer.


Bogen udkommer den 5. Februar 2016


Prydgræsser // Katharina Adams og Petra Pelz // På dansk ved Alice Nøhr
TURBINE 2016// ISBN: 978-87-406-0589-1 // 160 sider // Vejl.pris: 299,95 kr.