Find vej: Forside » Artikler » Nye tapeter med papirklip og eventyr til væggene

Nye tapeter med papirklip og eventyr til væggene

Lagt på design24.dk den 02-05-2013 af webmaster

Send fantasien på luftfart og få lidt af eventyret hjem med Juvitas nye kollektion af håndtegnede H.C. Andersen-tapeter, designet af Louise Holmegaard Rosendahl og Charlotte Hoff. Inspirationen er hentet i digterens unikke papirsklip en overset og smuk del af eventyret om H.C. Andersen.

Der er en sjælden sirlighed over H.C. Andersen papirsklip, som han med saks og præcision klippede gennem størsteparten af sit liv. Små fine kunstværker fulde af fortællinger. Og det er blandt andet i dem, at designerne bag Juvitas nye serie tapeter; What a Fairy Tale, er gået på opdagelse i, da de skulle finde inspiration til den nye kollektion.

Papirklippene har været fuldstændigt fascinerende at lære at kende. De er meget præcise, og det må have taget H.C. Andersen uendeligt meget tid at udføre. Klippene figurerer ofte i de eventyrbøger, han komponerede med historier og klip til sine venners børn , og jeg synes, de vidner om den store kærlighed til børn og det barnlige, som H.C. Andersen rummede, fortæller Louise Holmegaard Rosendahl, den ene halvdel af designerduoen bag kollektionen.

Kollektionen henvender sig til både børn og voksne. Alle motiverne er håndtegnede i en enkel og moderne streg med motiver, der henviser til eventyr som bl.a. Den standhaftige tinsoldat, Ole Lukøje og Hyrdinden og skorstensfejeren. Farverne er afstemte, og tapeternes grafiske udtryk er med tydelig inspiration fra digterens fantasifulde klip.

Historierne har vi brugt for at få det barnlige med de er smukke, velkendte og børnevenlige. Men vores hovedinspiration har helt klart været H.C. Andersens papirklip. De er meget interessante fra et grafisk udgangspunkt, hvor de faktisk er meget moderne i deres udtryk. Og så kan man tolke en masse ting ind i dem, der sætter fantasien i gang og skub i drømmene, siger Louise Holmegaard Rosendahl.

Fakta: What a Fairy Tale-kollektionen af håndtegnede tapeter fra Juvita fås hos førende farvehandlere fra primo april 2012. Kollektionen består af 5 tapeter, der fås i flere farvenuancer. Vejl.uds. 1 rulle á 10 m, non woven easy-up tapet, b 53 cm, 399 kr. Læs mere på Juvita.dk

For yderligere info og evt. udlån af tapeter til foto, kontakt venligst Christian Boye på 55 56 12 12. Højtopløselige billeder kan downloades via linket: ftp://mail.svendsen-data.dk/HC%20Andersen-presse , brugernavn: wallpaper, adgangskode: download.

What a Fairy Tale-kollektionen består af tapeterne:
Copenhagen View; inspireret af eventyret om hyrdinden og skorstensfejeren, der fra deres sky højt oppe skuer over Købehavns velkendte tårne og kirkespir.

To travel; en luftballon på langfart, inspireret af H.C. Andersens papirsklip og rejselyst.
Fairy Tale; fantasifulde motiver fra et udpluk af H.C. Andersens velkendte eventyr, der kan sætte skub i historierne og drømmene.
Sailing Tin Soldier; den standhaftige tinsoldats rejse i rendestenen er en del af motivet her.
Cut Outs; en rækkestribede tapeter, der tager udgangspunkt i papirklip og som kan kombineres i farverne med de øvrige tapeter/motiver.