Find vej: Forside » Artikler » Indbydelse til presserundvisning til Den store Havefest på Sofiero

Indbydelse til presserundvisning til Den store Havefest på Sofiero

Lagt på design24.dk den 13-08-2013 af webmaster

Kom til presserundvisningen, Torsdag d. 22. august kl 11:00

I møder projektleder Marie Calvén Kull og local manager Annika Malmgren, som fortæller om det omfattende program på årets Havefest. I møder også designere og trendsættere, som er i fuld gang med at skabe idéhaver og voksende inspirationsområder i den smukke park. Vi byder også på drikkevarer og lidt let til ganen. Vi beder om tilmelding til annika.malmgren@helsingborg.se senest den 20/8.

Have og fest på Sofiero

Et unikt, voksende haverum for viden, havetips og rådgivning. Sveriges havegiganter byder ind til bords. Avlerglæde til asfaltfolket. Skånsk vindyrkning med tilhørende vinbar. Et blomstersmykket slot. En installation med havens tag - en hel træallé. Det seneste nye inden for haveplanter - næste års sortiment. En persisk måtte lavet helt af roser. Dette er bare nogle af de nyheder, du kan glæde dig til i dette års udgave af Den Store Havefest på Sofiero i august.

Mere have og mere fest er nøgleordene bag tilrettelæggelsen af Den store Havefest på Sofiero i år. Gæsterne får mulighed for at få mange forskellige haveoplevelser og hente nye idéer og masser af inspiration. Men de får samtidig også del i den enorme viden, som findes i havekredse. I år løfter vi derfor viden og kundskab op på et endnu højere plan og skaber et helt nyt haverum. Udvalgte have- og planteavlerforeninger og andre eksperter opbygger små show-haver og fortæller og giver tips. Det kan være alt fra at tage pelargoniestiklinger til, hvordan man lægger fliser i haven. Helsingborgs haveforening byder på gratis haverådgivning med professionelle havedesignere.

I år får Sofiero også besøg af Sveriges støste havegiganter. Netværket Swedish Society of Public Parks and Gardens dækker et stort festbord med 27 kuverter - en til hvert medlem af netværket. Så de besøgende på Sofiero får chancen for at få et glimt af giganter som Drottningholms slott, Gunnebo slott, Wij trädgårdar, Rottneros, Slottsträdgården, Nääs slott, Trädgårdsföreningen i Göteborg m.fl.

Inden for hovedindgangen passerer man en træallé. Med den vil vi slå et slag for havens tag - træerne. På vej mod det blomstersmykkede slot går man forbi en hel række forskellige idéhaver. Voksende og blomstrende grønne rum med forskellige temaer og forskelligt indhold. Her finder man også havescenen med et stort sceneprogram med mange deltagere, der fortæller om haver og dyrkning.

Lige ved siden af ligger havekøkkenet, hvor kokkene laver mad med både hjemmedyrkede og usædvanlige ingredienser fra Sofieros haver. Jesper Aspegren guider de besøgende sikkert rundt blandt potter og pander.

Hvis man vil vide, hvilke planter, der vil være at finde på udvalgte gartnerier til næste år, så finder man ud af det som den første på Sofiero. Planterne vises i en haveinstallation, som er skabt af Splendor. I kongens vinhus finder man gartneren fra Katrinetorp i Malmö. Meget passende skaber han en udstilling om vindyrkning i Skåne, og i middelhavshaven udenfor kan man prøvesmage ægte skånsk vin.

Den store Havefest på Sofiero, d. 23. 25. august, kl. 10 - 18.
Sted: Sofiero slot og slotshave i Helsingborg