Find vej: Forside » Artikler » Hvordan lagrer du dine vine?

Hvordan lagrer du dine vine?

Lagt på design24.dk den 25-10-2014 af webmaster

Hvor finder du plads og hvor meget plads skal du bruge til din samling Vinopbevaring som del af indretningen

Vinopbevaring er blevet et must-have element i indretningen af hjemmet, enten i form af reoler, vinkøleskabe eller mere permanente løsninger som kældre og vinrum. Men udover at være en af de seneste trends i hjemmets indretning, spiller måden du lagrer dine vine på naturligvis også en afgørende rolle for om du lykkes med at give vinen de bedste modningsbetingelser. Spiral Cellars giver dig her nogle retningslinjer om hvad du skal overveje, når du skal vælge din løsning til vinopbevaring.

Modningsbetingelserne er vigtige!

Husk på, at uanset hvilken opbevaring du vælger, er det vigtigt at have øje for hvilke modningsbetingelser du tilbyder din vin. Temperaturer bør ligge mellem ca 13-18 °, den relative luftfugtighed bør være omkring 60-80%, vinen bør beskyttes mod UV-lys og der skal være begrænset vibrationer. Med sådanne omgivelser giver du dine vine de bedst tænkelige vilkår til at modnes og være levende. Reoler kan ikke garantere disse betingelser, men vinkøleskabe er designet til at gøre det. Kældre, herunder Spiral Cellars, skaber disse betingelser naturligt og med stabile forhold (selv ved strømsvigt).

Hvor meget vin vil du gerne kunne opbevare

Måske har du set et vinkøleskab du kunne tænke dig, men passer det rent faktisk til dit behov med hensyn til, hvor meget vin du samler på og drikker Dit behov for opbevaring kan du udregne således: Tag dit ugentlige forbrug og gang med 50 (uger om året minus to uger du er bortrejst på ferie). Tilføj hvor mange gode vine du måske køber for at gemme og drikke senere, eller du vælger at købe som investering. Gang det samlede tal med 5, så har du tallet for den kapacitet din opbevaringsmulighed som minimum skal have (tak til Hugh Johnson, forfatter af Den Store Vinbog, for denne lille beregningsmodel).

Vinkabinetter- og køleskabe kan gemme et par hundrede flasker, men hvis dit behov for opbevaring overstiger 500 er det tid at overveje en egentlig vinkælder.

Hvor meget plads har du

Har du et sted i et nordvendt, mørkt rum, væk fra varmekilder, hvor du kan placere reoler Er der plads i din stue eller garage til et vinkabinet, som oftest har samme størrelse som et stort køleskab Er du en af de få heldige der har en traditionel kælder der bare skal ryddes lidt for at skabe plads til vinsamlingen Plads er oftest en mangelvare, og har du ikke en af de nævnte muligheder for at opbevare vin, kunne en Spiral Cellars måske være den løsning du skulle overveje. En Spiral Cellar er pladsbesparende, inddrager den uudnyttede jord du har under dit hjem og kan rumme op til 1.900 flasker vin.

Hvad er din stil

Vi lever i en tid hvor vi bruger vores hjem til at afspejle hvem vi er. Ved dit valg af vinopbevaring, bør du overveje om du gerne vil udstille din passion for gode vine, eller om det er bedre for dig at gemme din interesse for dig selv. Vil du have de unikke modningsegenskaber en Spiral Cellar giver vinene uden brug af energi, eller er du mere til – og har plads til, et decideret vinrum eller er du tilfreds med at finde plads til et vinkabinet i køkken eller spisestue

Hvilken type samler er du

Hvis du ved, hvilke typer vine du bedst kan lide og har tendens til at holde dig til dem, er større lagring af vin måske ikke nødvendig for dig. Men hvis tanken om at indsamle nye sorter, afprøve andre regioner eller selv stå for aldringen af fine vine, så skal du tænke på opbevaring med større kapacitet – hvilket også vil sikre dig mulighed for at opbevare både dine mere eksperimentelle vine samt dine hverdags vine. En Spiral Cellar har op til 66 hylder, ideel til at gemme et par kasser med forskellig vin på hver – se det var en udfordring!

Spiral Cellars er et kendt og etableret brand med ekspertise i at etablere vinopbevaring til hjemmet. Efter at have været lanceret i Storbritannien for mere end 30 år siden, har vi stor ekspertise i at give vores kunder den helt rigtige Spiral Cellars løsning efter deres smag og budget.