Find vej: Forside » Artikler » Dansk design inspireret af undergrunden

Dansk design inspireret af undergrunden

Lagt på design24.dk den 10-05-2013 af webmaster

Himmel og jord mødes i dit vindue, når Faber sender deres nye kollektion Krystalklar udsigt, på markedet. Krystaller, sten, sand og kridt er temaet for den nye kollektion. Det er tekstildesigner Ann-Lie Gram, som står bag designet. Hun har valgt at lade sig inspirere af den skønhed som gemmer sig i den nordiske undergrund.

Naturen og dens materialer spiller traditionelt en stor rolle i skandinavisk design og derfor faldt vi for Ann-Lie Grams mønstre. Det er nytænkning og så passer de godt ind i de skandinaviske hjem. Vi kan godt lide at tage naturen med os indenfor tænk bare på hvor mange af os, der bor med trægulve og træmøbler, siger designchef hos Faber Christina Widholm.

Det har været en stor udfordring af gengive de smukke krystaller og det sanselige kridt til tekstil.

Vi har arbejdet meget med mønstret, men lige så meget med selve strukturen i tekstilet. At gengive kridt og sand overbevisende på et stykke tekstil har været en stor udfordring. Men det er lykkedes, og vi er meget stolte over resultatet, siger Christina Widholm.

Miljørigtig produktion
Det er ikke kun designmæssigt, at Faber går nye veje.

Vi har taget de første skridt på vejen til en mere miljøvenlig produktionsproces. Alle råvarer er hentet så tæt på som muligt blandt andet i Sverige. Og produktionen foregår i Danmark. Vi anvender økologisk bomuld og miljøvenlige farver og trykprocesser. Det er en dejlig fornemmelse at sende en kollektion på gaden, hvor design og produktionsprocesser går hånd i hånd, fortæller Christina Widholm.

Om Faber
Faber blev for nyligt sammenlagt med gardinfirmaet WHP. Med sammenlægningen ønsker Hunter Douglas Group, som ejer begge firmaer at styrke Faber og gøre det til et endnu stærkere brand i Skandinavien. I forbindelse med sammenlægningen valgte ledelsen at flytte hele produktionen fra Polen og tilbage på dansk jord. Flytningen styrker kvaliteten både i produktion og service, og skåner miljøet.