Find vej: Forside » Artikler » Hollandsk design-duo skaber unikke toiletsæder for Pressalit Seats

Hollandsk design-duo skaber unikke toiletsæder for Pressalit Seats

Lagt på design24.dk den 12-06-2013 af webmaster

I samarbejde med det hollandske designerpar Scholten & Baijings har Pressalit Seats udviklet en design kollektion, Colour Blend, der med en unik kombination af formfuldendt minimalisme, fusionerende mønster og kvalitetsfuld funktionalisme sætter nye standarder for badeværelsesdesign.

Udgangspunktet for samarbejdet mellem Pressalit Seats og designerparret Scholten & Baijings er et ønske om at bringe Pressalit Seats designhistorie ind i fremtiden. Pressalit Seats er aner-kendt for at bringe den personlige indretning ud på badeværelset ved at lade toiletsædet fungere som styling-element. Nu skal konceptet styrkes med et stilrent, hypermoderne og globalt look:

Vi har altid været kendt for at levere god og bæredygtig kvalitet i et stilrent design, og den markedsposition ønskede vi at sikre ved at indgå et samarbejde med Scholten & Baijings. Vi havde store forventninger til de unge designere, og vi er ikke blevet skuffet. De arbejder med grafik og farver på en meget udforskende og forfriskende måde, som passer rigtig godt sammen vores virksomhed og vores vision om at tage ejerskab på designet i den kategori, som vores produkter figurerer i, fortæller Pressalits ordførende direktør Dan Boyter.

Colour Blend en fusion af farver
Afsættet for den nye kollektion Colour Blend er et inspirerende designmix, der forenes i en fuldendt fusion eller et blend af farver, mønstre og materialer. Idéen bag det stilrene og grafiske design er, på næsten kunstnerisk vis, at kombinere det geometriske formsprog med det klassiske og originale materiale i sæderne.

Pressalit Seats forventer, at den nye design kollektion vil medvirke til at tage de kvalitetsfulde toiletsæder med ind i fremtiden og samtidig skabe relevans for et nyt, ungt og globalt publikum. Ambitionen er, at det stilrene look og grafiske touch skal åbne de stilbevidste forbrugeres øjne for, at toiletsædet kan anvendes som styling-element. Hermed sætter den nye kollektion, Colour Blend, trenden for, hvad der generelt kan forventes fra Pressalit Seats fremadrettet som virksomhed.

International design duo
Scholten & Baijings er verdenskendte for deres design, som de har modtaget flere anerkenden-de priser for - senest en Wallpaper Design Award i 2013. Den unge duos design er særligt ken-detegnet ved et grafisk udtryk af geometriske former, sprøde nuancer og frem for alt overra-skende detaljer.

Parrets arbejde, som af mange i dag forbindes med interiørprodukter fra virksomheden Hay, tager afsæt i en udforskende, frisk og elegant farvepalette, som giver produkterne et friskt og moderne look. Nu er det toiletsædernes tur til at komme i hænderne på de hollandske designe-re.

Danmark har en meget stærk og fascinerende designhistorie, og samarbejdet med Pressalit Seats var for os en spændende mulighed for at være med til at føre historien om dansk toiletdesign ind i fremtiden. Pressalit Seats er meget professionelle, og vi har fra starten været inspireret af deres arbejde med eksklusive og bæredygtige materialer. God kvalitet betyder meget for os, så det var helt oplagt at indgå i samarbejdet, fortæller designeren Carole Baijings.

Spændende præsentation på ISH messen
De nye prikkede toiletsæder er designet, så de kan indsættes i fire vidt forskellige verdener af former, farver og udtryk. Verdenerne, der beskrives som White Basics, Solid Grey, All Natu-ral og Black Tones, blev præsenteret i en spændende stop-motion film sammen med udvalgte produkter fra Colour Blend kollektionen på den verdenskendte ISH messe i marts 2013 i Tyskland.

Fakta:
- ISH messen er verdens største udstillingsvindue for innovativt badeværelsesdesign, energirigtig opvarmning, installationsteknologi og vedvarende energi.
- ISH messen blev afholdt den 12.-16. marts 2013 i Frankfurt.
- Scholten & Baijings har fået to Wallpaper Design Awards. En for Designer of the Year i 2011 og senest for Best Sideboard i 2013.
- Scholten & Baijings har modtaget to Elle Deco International Design Awards (EDIDA). I 2011 for Young Designer Talent og senere for deres Colour Porcelain collection for 1616 / Arita Japan. Sidstnævnte har ført til nominering i kategorien Design of the Year af Designmuseet i London.
- Parret er også blandt de nominerede for en Harrie Tillie Award i 2013.

Fototekster:

Foto 1: Scholten & Baijings har for Pressalit Seats udviklet design kollektionen Colour Blend.

Foto 2: Scholten & Baijings præsenterer design kollektionen Colour Blend gennem fire verdener en af disse er White Basics. Hvid er det naturlige valg, når badeværelset skal fremstå friskt, smagfuldt og lyst.

Foto 6 & 7: Den nye Colour Blend kollektion fra Scholten & Baijings introducerer et sofistikeret mønster, der kombinerer farve og materiale. Her vist på toiletsæderne Modern Art og Pressalit 3.